~Fay~ Regenboog cakesmash

Parijs cakesmash photography with love sabrina serraarens 1ste verjaardag
~Paris~ Cakesmash
20/06/2019
cakesmash blauw waltz of the ballerinas meisje
~Eva~ Waltz of the ballerina’s
07/07/2019

Soms komt er een bijzonder verhaal op je pad. Zo’n verhaal verdient het dan ook om extra aandacht te krijgen. Tenminste dat vind ik.

Aan het begin van dit jaar, in februari, heb ik op de negenmaandenbeurs Paula ontmoet. Ze was zeer onder de indruk van mijn foto’s. Ze woonde in Groningen, maar was heel enthousiast en nam alle informatie mee. Enkele weken later ontving ik de aanvraag voor een signature cakesmash voor haar dochtertje Fay die op 6 augustus 1 jaar wordt. Nadat de datum bepaald was schreef Paula me dat haar dochtertje Fay een bijzonder meisje is.

Fay is namelijk een regenboogbaby. Een regenboogbaby is een baby die wordt geboren na een verlies. Dit kan een miskraam zijn, een stilgeboorte of een aandoening die ervoor gezorgd heeft dat er een verlies heeft plaatsgevonden.

Een baby die ervoor zorgt dat intens verdriet verzacht wordt. Een regenboog die ontstaat doordat de zon gaat schijnen na regen.

Fay is geboren nadat haar grote zus Evy overleden is na een vrij zeldzame aandoening. Wat Fay nog bijzonderder maakt is dat ze is geboren op de uitgerekende datum van haar zus Evy.

Fay is vernoemd naar Faith (vertrouwen) en Mélin (elin/ vuur/vlam) omdat ze, zo schreef haar mama, zij voor hen het licht is in de duisternis.

Er zijn ontelbaar veel verhalen van ouders en wensouders die geconfronteerd zijn (geweest) met verlies. Het vergt heel veel moed om dit uit te spreken, om je diepste verdriet te delen en zo anderen te laten weten dat ze niet alleen zijn, niet alleen staan. Een aangrijpend verhaal van een enorm sterke mama die vooral wil dat haar Evy nooit vergeten wordt.

Elke baby, waar dan ook is speciaal en laat een speciale ‘footprint’ achter in het hart van hun families. Ik heb het al heel vaak gezegd en geschreven, een gezonde baby krijgen is geen vanzelfsprekendheid, het is telkens een wondertje dat zich geschiedt. 

Speciaal voor Fay dus een bijzondere taart. Een taart die het verhaal vertelt van dit gezin. Een taart die ervoor zorgt dat Fay en haar papa en mama op deze bijzondere dag toch ook even haar zusje Evy bij zich hadden.

Lieve Paula, hoe bijzonder dat jullie vanuit Groningen naar Brielle zijn gekomen omdat je zoveel vertrouwen had in de magie van mijn sessies zoals je zelf omschreef. Ik ervaar het als een enorm kroon op mijn werk. Dankjewel dat ik dit bijzondere moment voor jullie heb mogen realiseren.

Liefs, Sabrina