Newbornsessie
Newborn fotografie, het is zo mooi om te doen! Een newborn-shoot richt zich op de slapende baby tussen de 6 en 15 dagen oud. Dan is de baby nog klein genoeg om hem in foetus houding te kunnen fotograferen. Het is noodzakelijk om deze shoot al te plannen tijdens je zwangerschap en het direct te laten weten als je bent bevallen zodat we de shoot kunnen inplannen.Ik werk met natuurlijk licht en hou van zachte dromerige beelden. Mijn stijl omschrijft zich als romantisch. Geen onnatuurlijke poses, maar ik probeer de baby te fotograferen zoals hij/zij ook in de buik zat. Dat is voor de baby lekker comfortabel, ze zijn nog heel flexibel en slapen ook erg diep, wat voor de shoot van cruciaal belang is.
Na enkele weken zijn ze veel meer wakker en alert.

De shoot
Deze eerste dagen zijn heel kostbaar en heel snel weer voorbij. Natuurlijk staat veiligheid van de baby voorop tijdens de shoot. We maken de kamer lekker warm en nemen uitgebreid de tijd, een shoot kan hierdoor soms wel twee tot drie uur duren. Tussendoor slaapt de baby en is er voldoende ruimte om te knuffelen, te verschonen en te voeden. Immers een goed gevoede tevreden newborn is de helft van het werk. Als jullie dit wensen is het ook mogelijk foto’s te maken met een broertje en/of zusje en de ouders.
Ik heb heel veel leuke zachte doeken, dekentjes mandjes en andere accessoires om uit te kiezen, maar heb je zelf een mooie doopjurk of ander setje kunnen we dat natuurlijk bespreken. Meestal proberen we twee tot drie verschillende setjes op te bouwen, maar alles hangt af van de gemoedstoestand en het slaappatroon van de baby. Styling, licht en poses, alles moet kloppen. Iedere shoot is voor mij weer een persoonlijke uitdaging en ik let op ieder detail. In de gallery zie je voorbeelden van eerdere newborn fotoshoots →

Eigen omgeving
Een newbornsessie vind in principe plaats in mijn daglicht studio in Brielle. Hier zijn alle omstandigheden juist voor het beste resultaat. Denk aan juiste licht, voldoende ruimte, voldoende props en accessoires. De newbornsessie kan desgewenst met een toeslag plaatsvinden in jouw eigen omgeving thuis. Ik zoek dan een mooi plekje met daglicht uit om deze prachtige eerste dagen in de foto’s te vereeuwigen. Belangrijk is wel dat er een ruimte is met een groot raam waar daglicht naar binnen kan komen en de ruimte goed te verwarmen is. Houd er rekening mee dat er in de studio veel meer mogelijkheden, props en accessoires zijn dan bij een sessie op locatie.

Reserveren?
Als je zeker wilt zijn van een plekje dan adviseer ik de newbornsessie ruim te voren, rond week 30 van je zwangerschap vast te leggen. Ik hou dan rekening met de geboorte van jullie kindje om de uitgerekende datum heen. Zodra je een reservering hebt gemaakt ontvang je aanvullende informatie met betrekking tot de sessie. Mocht je naar aanleiding van deze informatie vragen hebben kun je me natuurlijk altijd een berichtje sturen of bellen.

Interesse?
Neem vrijblijvend contact op via e-mail of 085 201 1985